Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    373
    Thanks
    31
    Thanked 67 Times in 46 Posts

    ASD EFI not working on newer EFI versions

    I have discovered that ASD EFI is not booting on latest EFI versions. It just boots to the MacOS on the main hard drive.

    I thought I have a bad EFI boot drive, but I discovered that I was able to boot one machine properly to ASD EFI, but when I did a full MacOS reinstall/update it updated the EFI version to xxx.0.0 and then the machine didn't boot to ASD EFI anymore.

    This was confirmed on 5 different machines.


    Any solutions to this?
    I usually do ASD EFI and then ASD OS to test fully. But ASD EFI comes really handy when dealing with ME or SMC problems.

    Also if I try running the integrated diagnostics (the "D" key diags) I get:
    Error: 8000000000000003, Cannot load 'EFI/Drivers/TestSupport.efi'
    Status: 0x00000003

    This was also not present before, I could load the diagnostics with no problem.
    Last edited by mitchW; 10-02-2019 at 04:41 PM.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    373
    Thanks
    31
    Thanked 67 Times in 46 Posts

    Re: ASD EFI not working on newer EFI versions

    Update: While testing with MRI on Mid 2012 MacBook Air, I got the same results.
    But 64-bit MRI version works flawlessly

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •