Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    72
    Thanks
    2
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    820-00923-A BKLT_EN_R missing

    Hi all,

    I need some help.
    I received Macbook pro A1706 820-00923-A from customer that was water damage.
    After open it there was a liquid damage around lcd connector. I clean it and measure but there is no short.
    Tried to turn it on but got blank display but the fan spin and the keyboard backlight is on so i think it only has problem with backlight or display.
    So later i measure J8500 port:
    PPVOUT_S0_LCDBKLT = 0v
    PP3V3_S0SW_LCD = 3,2v
    PP5V_S0SW_LCD = 5v

    So i measure R8442 near Backlight ic and found out there is no Voltage on BKLT_EN_R.
    The BKLT_EN_R goes straight to CPU. does it means that CPU is fail or am i missing something.

    Really appreciate for the help.
    Last edited by kingskie; 01-08-2020 at 09:33 AM.

  2. #2
    VIP Member
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    UK
    Posts
    1,119
    Thanks
    243
    Thanked 177 Times in 151 Posts

    Re: 820-00923-A BKLT_EN_R missing

    Not sure on this model, but other Macs need to have comms with the display established before backlight is enabled.
    Check the comms lines to see if there's activity

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    72
    Thanks
    2
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: 820-00923-A BKLT_EN_R missing

    Quote Originally Posted by sargfowler [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...]
    Not sure on this model, but other Macs need to have comms with the display established before backlight is enabled.
    Check the comms lines to see if there's activity
    ok bro, i will check again with lcd plugged

  4. #4
    Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    72
    Thanks
    2
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: 820-00923-A BKLT_EN_R missing

    after i plugged the lcd still not getting any voltage for BKLT_EN_R.
    now i am looking for the source as you can see in the picture that
    LCDBKLT_EN_L is 12.9V
    PPVIN_S0SW_LCDBKLT_R is 13V
    but i get 0V on PPVIN_S0SW_BKLT

    so does it mean that the main problem is Q8400 mosfet?

    really need help from the experts here.

    [Only Registered and Activated Users Can See Links. Click Here To Register...]
    Last edited by kingskie; 01-09-2020 at 01:54 AM.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    72
    Thanks
    2
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Re: 820-00923-A BKLT_EN_R missing

    can somebody help please

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •